Philips Hue lampen

Philips Hue lampen

hue lampen hue verlichting

De slimme Philips Hue lampen

Als er één aspect van ons leven was waar veel te winnen viel, dan was het wel de verlichting. Tegenwoordig is dit echter wel anders. Philips heeft dit met de Philips Hue lampen behoorlijk opgeschud. De manier waarop de mens naar verlichting in en om de woning kijkt is er voorgoed door veranderd. Zonder dat er heel erg veel in je woning heeft hoeven veranderen. Het net is immers nog altijd hetzelfde, maar de lampen en de besturing zijn allemaal voorzien van nieuwe technologie. Daar kan je echt heel veel meer mee dan je denkt.

Hue lampen bedienen met een app

Het allerfijnste is natuurlijk het feit dat je alles met een app kan besturen. Dit betekent dus dat jij jouw hue lampen op afstand naar wens kunt regelen. Je kunt zelfs in de app een heel programma instellen. Dat is pas echte automatisering. Zo hoef je dus helemaal nergens meer aan te denken en wordt alles precies zo verzorgd als jij dit van te voren hebt ingesteld. Dit is bijvoorbeeld ook handig juist op momenten dat je niet thuis bent. Doordat je het programma gewoon kunt instellen alsof je er wel bent zal het niemand opvallen dat je de woning onbeheerd achter hebt gelaten. De verlichting van Philips Hue wordt steeds verder doorontwikkeld en er komen steeds meer opties bij.

De verschillende soorten Philips Hue lampen

Philips Hue is echter veel meer dan een slimme besturing van de verlichting in je woning. Het is zelfs een hele andere kijk op verlichting. Daarom zijn er ook drie types Hue lampen op de markt. Elk type heeft zijn eigen voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld voor de gewone verlichting kiezen, die dus niet anders is dan wat je gewend bent, maar wel efficiënter te bedienen is. Met die gewone verlichting kan je echter ook aan de slag. Bijvoorbeeld door het te laten meebewegen met het ritme van de muziek die je afspeelt. Of door het aan te passen aan de films die je kijkt. Alle Hue lampen zijn ook altijd en overal te dimmen, zonder dat je hier nog een extra hardware dimmer voor nodig hebt.

Hue verlichting is het begin van huisautomatisering

Wie het goed beschouwt ziet in het systeem van Philips Hue het begin van huisautomatisering zoals het zou moeten zijn. De lampen zijn allemaal verbonden en alles is vanuit een centraal punt te regelen. De app op je telefoon of tablet is meer dan genoeg. Al die schakelaars van weleer zijn dus voorgoed verleden tijd. Bovendien hebben al jouw Hue lampen daardoor meer dan één stand. Heb je alleen een beetje sfeerverlichting nodig? Waarom zou je dan nog alles op volle kracht laten branden? Dit zorgt dus ook nog eens voor een fikse besparing op de kosten op langere termijn.