Alles samen met Hue Sync

Hue Sync, een nieuwe app voor Mac en Windows

De nieuw app van het lichtsysteem Philips Hue heet Hue Sync. Met deze nieuwe app, die bestemd is voor Mac en Windows, kun je Hue lampen laten reageren op muziek, games en video. Ook kun je met de nieuwe app lampen in-en uitschakelen Bovendien kun je er scenes (verlichting bij bepaalde situaties) mee activeren.

Huy sync lijkt op het bekende Ambilight. Nij televisies met Ambilight wordt er door led’s achter op de televisie reageren op de getoonde beelden op het scherm. Dat verhoogt de kijkervaring. Het, dankzij de Hue Sync, kunnen laten meekleuren van Hue lampen met wat op het scherm van je pc wordt getoond, zorgt ongetwijfeld voor een bioscoopervaring in je eigen huis.

Het laten reageren van de Hue lampen met Hue Sync

Waar moeten de Hue lampen op reageren? Op bijvoorbeeld het hele scherm, op games of op muziek? Je maakt, na het opstarten van de app, zelf een keuze. Ook kun je instellen met welke intensiteit er wordt gereageerd. Je kunt dus zelf bepalen hoe sterk de lampen reageren op bepaalde veranderingen op het scherm van je laptop of pc. Speel je games? Dan wil je misschien een duidelijke zichtbare reactie. Luister je naar je favoriete muziek? Dan wil je waarschijnlijk niet worden gestoord, reden om de Hue lampen nauwelijks zichtbaar te laten reageren.

Kleuren en intensiteit van de Hue lampen passen zich aan

Philips Hue Sync is nu beschikbaar voor Windows 1O en MacOs. Het beeld wordt door de software geanalyseerd. Je thuisverlichting past zich realtime aan. Als het beeld wijzigt van kleuren en intensiteit wijzigen dus ook de Hue lampen van kleuren en intensiteit. Zijn er op het scherm van jouw pc bijvoorbeeld beelden van een vulkaanuitbarsting te zien? Dan zal je verlichting zorgen voor vurige rode, gele en oranje tinten.

Kies je voor het synchroniseren van je verlichting met audio (muziek)? Dan worden het ritme en het type muziek geanalyseerd. De kleur en helderheid van de lampen past zich ritmisch aan. Je kunt dan zelf een kleurenpalet kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor harde kleuren of voor pastelkleuren.

Gratis te downloaden

De benodigde software is nu beschikbaar. De app voor Mac en Windows is gratis te downloaden. Deze app werk op alle Hue lampen. Zijn je lampen geschikt voor kleur? Dan kun je de lichteffecten afstemmen op de muziek die op je pc wordt afgespeeld, of op wat er gebeurt in games en films.

Wat moet je doen na het installeren van de app?

Heb je de app geïnstalleerd? Maak dan een koppeling met de Hue bridge. Maak vervolgens een entertainmentruimte aan in de Hue app op je smartphone. In deze entertainmentruimte moet je de icoontjes van de lampen op de juiste plaats zetten. Klik je op een icoontje? De software in de computer kan dan een ruimte in je huis zien. In die ruimte kleuren alle lampen mee met wat op het scherm van de pc wordt getoond.

Een fantastische ervaring

Speel je een game? Kijk je naar een filmpje op je pc? Bezoek je een website? De getoonde kleuren worden door Hue sync herkent en ‘vertaald’ naar de lampen. Dit meekleuren van de lampen kan zorgen voor een indrukwekkende kijkervaring. Wil je ook dat jouw Hue lampen de kleuren aannemen van de op jouw computer getoonde beelden? Download dan vandaag nog de gratis app.