In de appstores: Hue App 3.0

Philips hue mobile app © Philips Hue

Het bedrijf Signify, het vroegere Philips Lighting, heeft nieuwe software uitgebracht. Deze nieuwe update zorgt voor een aantal wijzigingen. Door het nieuwe interface moet de navigatie worden verbeterd. Ook kunnen de kleuren op een betere manier worden aangepast.

Het aanpassen van de kleuren

Hoe kunnen de kleuren worden aangepast? De Hue 3.0 app is voorzien van een kleurenwiel. Daarmee kan zowel de kleur per lamp als de kleuren van alle lampen in en bepaalde ruimte worden aangepast. Dit is niet de enige manier om kleuren te kiezen. Kleuren kunnen namelijk ook gekozen worden vanaf een foto.

De nieuwe 3.0 software maakt het instellen van je favoriete kleuren eenvoudiger. Bovendien kunnen de laatst ingestelde kleuren eenvoudig weer worden geactiveerd. Handig is ook dat de nieuwe 3.0 app beschikt over 30 nieuwe scenes.

De sterke punten van de nieuwe Hue 3.0 app

Niet voor niets brengt het bedrijf Signify de nieuwe Philips Hue 3.0 app uit. Verlichting is van invloed op je leven. Met deze app, die in enkele minuten te downloaden is van de website, kun je als gebruiker je Hue lampen optimaal gebruiken. Enkele sterke punten van de nieuwe 3.0 software:
• Je kunt eenvoudig lampen in afzonderlijke kamers kiezen. In de gekozen kamer kun je, dankzij de simpele bediening. de kleur en helderheid van de Hue lampen eenvoudig aanpassen aan je stemming.
• Je kunt zelfs de helderheid, kleur of intensiteit van iedere lamp afzonderlijk wijzigen. Zo wordt de door jou gecreëerde verlichtingssfeer wel heel persoonlijk.
• Je kunt eindeloos spelen met kleuren, want het kleurenpallet omvat liefst 16 miljoen kleuren. Bovendien kun je kiezen uit elke denkbare tint wit.
• Heb je behoefte aan ontspannen of juist aan concentreren? Je kunt kiezen uit verschillende lichtrecepten die passen bij je behoefte. Dankzij deze lichtrecepten past de instelling van het licht precies bij je behoefte op een bepaald moment, bijvoorbeeld bij de behoefte aan ontspanning na een lange werkdag.
• In de app staan verschillende scenes. Er staan ook 30 door lichtontwerpers gekozen scenes in. Kies een bepaalde scene. Kies je voor een zonsondergang door te klikken op de scene? De kamer neemt direct de kleuren van een zonsondergang aan.
• Er is nog een andere manier om te kiezen voor het juiste licht. Wil je herinnerd worden aan een prettige herinnering uit het verleden? Maak dan gebruik van het beeld-naar-licht-algoritme. Dit algoritme maakt het mogelijk om van een foto een Philips Hue scene te maken. Je kunt die onvergetelijke vakantie in Afrika dus opnieuw beleven.
• Met welke verlichting wil je in slaap vallen? Met welke verlichting wil je wakker worden? Dat kun je natuurlijk ook instellen. Je verlichting kan ’s avonds automatisch worden gedimd, en ’s morgens kun je worden gewekt met een verlichting die je nieuwe energie geeft.
• Verlaat je het huis? Dan worden de lampen automatisch uitgeschakeld. Kom je thuis? Dan wordt de lamp bij de voordeur ingeschakeld. Ben je met vakantie? Dan kun je kiezen voor een instelling waardoor het lijkt of je thuis bent.
• Gaat de zon onder? Dan gaan de lampen aan. Komt de zon op? Dan gaan de lampen uit. Ook dit kun je heel eenvoudig instellen.
• Je kunt deze app ook gebruiken als geheugensteuntje. Dat doe je met de timer functie. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak? Je kunt de timer zo instellen dat er op het juiste moment een bepaalde scene wordt geactiveerd of er lampen beginnen te knipperen.
De nieuwe 3.0 software maakt het dus mogelijk om jouw verlichting precies aan te passen aan jouw leven.